Mobiel-ambulant aanbod

Wat is een dagcentrum?
Een dagcentrum is een plek die aan jongeren en gezinnen gepaste begeleiding biedt in een opvoedings-en leef context. Jongeren komen tijdens de schoolweken na school naar het dagcentrum en overnachten thuis. Tijdens schoolvakantiedagen worden zij de volledige dag opgevangen in de leefgroep. Gedurende de weekends is het dagcentrum gesloten.

Waar kan je terecht?
Op campus Geraardsbergen vind je dagcentrum De Marbol. De hulpverlening is gestoeld op de pijlers groepsbegeleiding, individuele begeleiding en contextbegeleiding en is rechtstreeks toegankelijk. Het dagcentrum is erkend voor begeleiding van 12 jongeren en werkt in de regio Groot Geraardsbergen. Wanneer je in het dagcentrum verblijft, wordt er ook met jouw context (ouders, familie, vrienden,…) gewerkt.

Kan er hulp aan huis komen?
Naast een residentieel aanbod is er ook mobiele ambulante hulpverlening aan huis bij gezinnen, ouder(s) met kind(eren).

Wie doet dit dan?
Op campus Geraardsbergen vind je De Mee-ander. De Mee-ander is een thuisbegeleidingsdienst die contextbegeleiding aanbiedt aan gezinnen met jongeren van 0-18 jaar waar zich problemen stellen op diverse levensdomeinen, waaronder voornamelijk opvoedings problemen.
De hulpverlening is rechtstreeks toegankelijk. De De Mee-ander is erkend voor begeleidingen van 50 gezinnen en als primair werkingsgebied werden volgende gemeenten afgesproken: Geraardsbergen, Lierde, Zottegem en Ninove.

Ook campus Erembodegem heeft een thuisbegeleidingsdienst ‘Salix’. Hier bieden we 16 mobiele contextbegeleidingen aan.
Begeleiding komt ook hier aan huis om samen te werken aan jullie hulpvragen. Vanuit Erembodegem worden volgende gemeenten bediend: Aalst, Erpe-Mere, Haaltert, Denderleeuw, Lede, Affligem en Liedekerke. Meer info en aanmeldingen via 053 78 44 82 of salix@ruyskensveld.be

Op de campus Zwalm bieden we thuisbegeleiding aan via de thuisbegeleidingsdienst ‘Onyx’. Meer info over deze werking en aanmelden kan telefonisch op het nummer 0490 56 24 84 of via onyx@ruyskensveld.be. Binnen ‘Onyx’ bieden we 8 mobiele contextbegeleidingen aan. Vanuit Zwalm worden volgende gemeenten bediend: Sint-Lievens-Houtem, Herzele, Zottegem, Zwalm, Brakel, Horebeke, Ronse, Maarkedal, Gavere, Kluisbergen, Anzegem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde, Kruisem, Deinze, Nazareth, De Pinte, Merelbeke, Oosterzele en Wetteren.

Wat als ik zelfstandig wil gaan wonen?
CBAW (Contextbegeleiding Autonoom Wonen) richt zich tot jongeren vanaf 17 jaar tot maximum 25 jaar die via de toegangspoort aangemeld worden op onze wachtlijst. Deze begeleiding wordt aangeboden bij jou op je studio of appartement. Een individuele begeleid(st)er komt langs bij jou om samen te bekijken op welke vlakken je extra ondersteuning kan gebruiken. Vanuit Ruyskensveld worden volgende gemeenten bediend: Straal van 30 km rond Campus Erembodegem. Arrondissement Oudenaarde als basis werkgebied, aangevuld met de gemeenten Geraardsbergen, Zottegem, Avelgem en Gavere.